Anneleen Geurts - Fysisch geograaf
Anneleen haar roots liggen in de beekdalen van de Beerze en de Dommel in Brabant. In 2005 koos ze voor de studie Fysische Geografie in Utrecht waar ze zich specialiseerde op het gebied van laaglandrivieren en beeksystemen. Tijdens haar studie is haar fascinatie voor stromend water ontstaan, en de manier waarop rivieren de ondergrond en morfologie van landschappen vormen.
Vanwege haar liefde voor ongerepte natuur verhuisde ze in 2013 naar het Noorse fjordengebied waar ze als promotiestudent en postdoc werkte aan de Universiteit van Bergen. Bijna 12 jaar Scandinavische wildernis, samen met haar gezin, heeft haar bewust gemaakt van de waarde van schone beekjes waarin kinderen hetzelfde water kunnen drinken als waarin ze spelen. Maar ook de vrijheid voor jonge kinderen om een band te kunnen opbouwen met natuur, zonder 'op de paden te hoeven blijven' of vooral te worden gestuurd vanuit een biologieles.
Als fysisch geograaf terug in Nederland wil Anneleen zich inzetten om natuur en landschap te beschermen, te herstellen en om natuur voor iedereen nabij en toegankelijk te maken. Anneleen is overtuigd van de baten wanneer mensen in contact staan met natuur. Daarbij is het van belang om natuur in te zetten voor sociaal maatschappelijke problemen die spelen in de maatschappij. Op die wijze kan natuur een oplossing zijn voor iedereen. Het 'maatschappelijke oog' is volgens Anneleen juist daarom belangrijk bij natuurherstel projecten, en is ze blij om met dit oog open te mogen werken bij Bureau Stroming.