Janneke Sindram - junior adviseur

Als je tegen de steile helling de dijk op komt en het rivierenlandschap zich aan je ontvouwt, dan voelt dat voor mij als thuiskomen. Geboren op een steenworp afstand van de Waal ben ik opgegroeid langs de rivier, struinend met mijn vader door de uiterwaarden, met oog voor elk beest. In ’93 en ’95 op de Waalkade met het water tot halverwege mijn fiets – spannend was dat.

1000’en uren heb ik buiten doorgebracht en de liefde voor de natuur is diepgeworteld. Geen wonder dat ik biologie ging studeren, met specialisatie ecologie en nature conservation aan de WUR. Maar aan het einde van die studie begon het te kriebelen. Ik zocht ook een andere invalshoek, met meer verbinding tussen natuur en maatschappij en verdiepte mij aan de Radboud Universiteit in de natuurfilosofie.

Na mijn afstuderen heb ik in de wereld van het agrarisch natuurbeheer die verbinding gezocht tussen boer en natuur. Maar intussen raakten de rivier en het denken in grote, natuurlijke landschapssystemen een beetje uit zicht. Bij Bureau Stroming heb ik weer ruimschoots aandacht voor die blik en werk ik aan projecten die verbinding zoeken tussen mens en natuur, bewoners, boeren en buitenlui, het landschap en het water, van boerensloot tot delta.