Wandel- en fietskaart Gelderse Poort

25 jaar geleden werd in de Gelderse Poort het startsein gegeven voor natuurontwikkeling. In de slipstream van grootschalige zand- en kleiwinning en uiterwaardverlagingen te behoeve van de hoogwaterveiligheid kwam heel veel ruimte vrij voor nieuwe natuur.

Met deze woorden verleidt deze kaart de wandelaar en fietser om de Gelderse Poort te ontdekken; het gebied tussen Arnhem, Nijmegen, Zevenaar en Kleve. Hier stroomt de Rijn Nederland binnen, begeleidt door uitgestrekte linten van rivierduinen, ooibossen en bloemrijke graslanden. Veel van deze gebieden zijn in de afgelopen 10 jaar sterk veranderd, oa door het project Ruimte voor de Rivier, met nieuwe (struin)natuur en verrassende fiets- en wandelmogelijkheden. In samenwerking met ARK en Staatsbosbeheer, die het gebied beheren en als hun broekzak kennen, heeft Stroming de wandel- en fietskaart voor de Gelderse Poort opnieuw samengesteld en uitgegeven. De routes op de kaart zijn speciaal geselecteerd t.b.v. een optimale beleving van het moois dat de Gelderse Poort te bieden heeft.

Handgetekende detailkaarten

Bekende gebieden die flink zijn veranderd zijn de Millingerwaard en de dijkteruglegging bij Lent (Spiegelwaal). Van deze twee gebieden staat op de kaart een handgetekende, unieke detailkaart van de hand van Jeroen Helmer.

De kaart is te koop bij de VVV in Nijmegen, Keizer Karelplein 32H, of te bestellen via info@vvvnijmegen.nl

report
Wandel- en fietskaart Gelderse Poort - omslag
De wandel- en fietskaart Gelderse Poort is te koop bij de VVV in Nijmegen, Keizer Karelplein 32H, of te bestellen via info@vvvnijmegen.nl
Jaar van uitgave
impressions