08-03-2024

Directiewissel Stroming

Op 1 maart 2024 heeft Gerard Litjens het stokje overgedragen aan Daphne Willems, die hiermee is toegetreden als directeur van Bureau Stroming.

Over Gerard

Gerard stond als medeoprichter aan de wieg van Stroming, en heeft 35 jaar ziel en zaligheid gestopt in gebiedsontwikkeling op basis van concepten die zowel maatschappelijke uitdagingen het hoofd bieden als meer natuur creëren. Zijn visionaire ideeën hebben Stroming mede gebracht waar ze nu is: een toonaangevend, eigenwijs bedrijf dat bijdraagt aan een mooiere wereld.

Niet alleen met concepten, maar juist ook met de toepassing van deze ideeën in het rivierengebied en de Rijn- Maasmonding. “Door papieren plannen kun je niet wandelen, door uitgevoerde natuurprojecten wél!”  Gerard blijft als senior-adviseur verbonden aan Stroming, en werkt de komende jaren verder  met Stroming aan het realiseren van mooie projecten.

Over Daphne

Daphne is trots toe te treden als Directeur. Van 2004-2014 werkte zij als rivierecoloog en landschapsontwerper veel samen met Bureau Stroming, dus het is een goed geïnformeerde stap.

Met de voeten in de rivierklei en het hoofd in de wolken, dat typeert haar: altijd op zoek naar oplossingen en samenwerkingen die de wereld een stapje verder brengen, verbindingen leggend tussen mensen, belangen en organisaties, met (rivier)natuur als groene draad in alles wat ze doet. Met het toetreden van Daphne in de directie worden Europese rivieren een belangrijker element in het portfolio, naast het bestaande werk in Nederland waar Stroming bekend om is.