Verbeelding

Onze ervaring bevestigt keer op keer de enorme kracht van verbeelding. Beeld, mits juist toegepast, werkt vaak beter dan tekst. Daarom gebruiken we graag en vaak beelden. Als toelichting, en ook om met opdrachtgevers en betrokkenen ideeën op papier te krijgen en samen te voegen tot een logisch, fraai en gedeeld beeld.

de illustratoren van stroming

Peter Veldt, (landschaps)ontwerper en GIS-specialist:

Er wordt steeds meer mogelijk met vormgeving. Het is spannend om nieuwe ontwikkelingen te volgen en te zien of ze een meerwaarde hebben in ons werk. Ik streef naar een zo natuurgetrouwe weergave, waarbij de combinatie van de vele computertechnieken mij helpt.

Dirk Oomen, landschapsarchitect: 

Een gezamenlijke schetssessie is de meest effectieve en enthousiasmerende manier om te komen tot een breed gedragen plan. Met pen en potlood zet ik het karakter van het idee op papier om het vervolgens uit te werken en te delen. 

Doordat Peter en Dirk veel verschillende technieken beheersen zijn ze in staat voor elk proces en product het juiste type beeld te maken.

Ontwerpschetsen en inrichtingsplannen

In vrijwel alle gebiedsprocessen, vaak in het begin, hebben ontwerpschetsen en inrichtingsplannen een centrale rol.

Impressies en fotomontages

Vogelvluchten zijn bij uitstek geschikt als sfeerimpressie van een mogelijk eindbeeld. Wat een kaart niet kan laten zien, wordt hierin getoond. Onze vogelvluchten variëren van schetsmatig handwerk tot gedetailleerde fotomontages. Onze grootste fotomontage was 3 bij 4 meter en fungeerde als blikvanger tijdens een internationale Waddenconferentie.

Technische illustraties

Technische illustraties, vaak gebaseerd op GIS en CAD, zijn bij uitstek geschikt voor berekeningen (bijv. aan volumes) en bij de uitvoering van een ontwerp.

Infographics

In toenemende mate maken we infographics, waarin beelden worden aangevuld met toelichtende teksten.

Principeschetsen

Principeschetsen maken processen inzichtelijk. Hoe ziet de uitvoering er uit? Hoe werkt een overlaat? Vanaf welke rivierafvoeren stromen uiterwaarden vol? Enz., enz.

veel meer stroming beeld

Informatiepanelen, interactieve pdf's, routekaarten, cartoons, referentiebeelden van landschappen, foto's van beschermde soorten voor ecologische werkprotocols, .... We hebben het, we maken het of we vinden het.